30 Kasım 2011 Çarşamba

CCleaner



Programın Özellikleri
CCleaner'ın diğer bir özelliği ise kaldırıldıktan sonra bile sisteminizde izleri kalmaya devam eden programların kayıt defterindeki girdilerini silebilmenizi sağlayan kayıt defteri temizliği işlevidir. Menüden Kayıt Defteri simgesine tıklanarak ulaşılan ekranda kayıt defterinin hangi parametrelere göre taranmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Temizlik işleminde olduğu gibi bu seçim işlemi için de çeşitli başlıklar bulunuyor; ve taranmasını istediğiniz başlıkları, yanlarındaki kutucukları işaretleyerek seçebilirsiniz. Bu seçimden sonraSorunlar için Tara düğmesine basarak tarama işlemi başlatılır. Kayıt defterindeki seçtiğiniz başlıklardaki sorunları tarayan program tarama sonunda size mevcut sorunları detaylı bir şekilde görüntüler. Çözülmesini istediğiniz sorunların yanlarındaki kutucukları işaretleyerek bu girdileri kayıt defterinizden silebilirsiniz. Program önemli bir bileşenin girdisinin silinmesi ihtimaline karşı bu silme işleminden önce kayıt defterinin bir yedeğini alıp almak istemediğinizi soruyor. Bu yedeğin alınması doğru olacaktır.

Araçlar ekranında ise CCleaner'ın sahip olduğu iki araca ulaşmak mümkün:Program KaldırmaBaşlangıç. Program kaldırma aracı tıpkı Windows'un mevcut Program Ekle/Kaldır bileşeni gibi çalışır. Bu araç ile sisteminize yüklenmiş uygulamaları sıralayabilir ve sisteminizde bulunmasını istemediklerinizi kaldırabilirsiniz. Başlangıç(ta) aracı ise sistem açılışında otomatik olarak çalışan uygulamaları görüntüler. Bu uygulamalardan istediklerinizi silebilirsiniz ve bu sayede sisteminizin açılış süresi kısalır.

Ayarlar ekranında programın yapılandırma ayarlarını değiştirmek mümkün. Bu ayarlar arasında programın dilini seçme (dil seçeneklerinde yalnızca kurulum sırasında seçilen dil ve İngilizce bulunuyor), kurulum sırasında da sorulan Windows'un çöp kutusuna 'CCleaner ile temizle' menüsünün eklenmesi, dosya silmeseviyesinin belirlenmesi (normal dosya silme yönteminin seçilebilmesinin yanı sıra çeşitli güvenli silme yöntemleri de seçilebilir; böylece silme işlemleri geri getirilmez düzeyde gerçekleştirilir), taramalarda görmezden gelinecek dosya ve klasörlerin belirlenmesi ve çeşitli gelişmiş ayarlar bulunuyor.

CCleaner oldukça kullanışlı bir sistem optimizasyonu ve temizlik aracıdır. Program sayesinde sistem performansınızı arttırabilir ve gizliliğinizi koruyabilirsiniz. CCleaner'ın uygulamaların oluşturduğu ve bir süre sonra ihtiyaç duyulmayan dosyaların temizlenmesi özelliği sayesinde sabit diskinizi gereksiz yere işgal eden verilerden kurtulabilir ve diskinizi daha verimli kullanabilirsiniz. Kayıt defterinin temizlenmesi özelliği ile muhtemel program çakışmalarını önleyebilirsiniz. Örneğin; bazı antivirüs programları sistemde başka bir antivirüs yazılımı varken kurulamazlar. Ancak bazen bu programları kaldırsanız dahi kayıt defterinde iz bırakırlar. Böylece sistemde antivirüs yazılımı olmasa bile bu programlar sistemde başka bir antivirüs programı varmış gibi davranırlar ve yine yüklenemezler. Böyle ve benzeri sorunları yaşamamak için CCleaner'ın kayıt defteri temizleyicisi özelliği idealdir.

Küçük boyutlu ve kullanışlı CCleaner programı sağladığı performans artışı, disk alanı temizliği, gizlilik koruması gibi özelliklerin yanı sıra ücretsiz oluşu ile edinilmesi gereken bir program olarak karşımıza çıkıyor.
Crap Cleaner Yazılımının  değişiklikler ve yenilikler:

Tek Link indirmek için Tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder