22 Kasım 2011 Salı

Android'inizi hızlandıracak 7 uygulama!


Android'inizi hızlandıracak 7 uygulama!

Cebinizin hızından ve pil ömründen şikayetçiyseniz, bu uygulamaları incelemeden geçmeyin!


Andorid mobil işletim sistemi, geniş bir çeşitlilikte sayısız uygulamayı önümüze getiriyor. İster kişisel olsun ister iş amaçlı, bu uygulamalar hayatımızın farklı alanlarında işlerimizi kolaylaştırıyor. Ancak cihazınızda yüklü uygulamaların sayısı arttığında Android yavaşlayabiliyor veya kararlılığını kaybedebiliyor. Malesef sorunlar bununla da kalmıyor ve cihazın pili daha çabuk tükenebiliyor. 
Android'in de diğer işletim sistemleri gibi bakıma ihtiyacı var. Bu yazımızda Android'li cihazınızın pil ömrünü uzatmanıza ve performansını artırmanıza yardımcı olacak 10 ücretsiz uygulamayı sizlere tanıtacağız.
Not: Uygulamalardan bazıları, cihazınızın root'lu olmasını gerektiriyor.
1Tap Cleaner
1Tap Cleaner, üç araçla geliyor: Önbellek temizleyici, geçmiş temizleyici ve varsayılan temizleyici. Önbellek temizleyici ile uygulamaların bıraktığı geçici dosyaları temizleyebiliyorsunuz. İsterseniz tek tek, isterseniz tüm uygulamaların geçici dosyalarını bir kerede temizleyebilirsiniz. Listeyi geçici dosyaların boyutuna göre sıralamanıza izin veriliyor. 

Android Assistant
Android Assistant, Android cihanızını izlemeye, temizlemeye ve yönetmeye yönelik çeşitli araçlar sunuyor. "Monitor" sayesinde işlemci, bellek ve pil durumunu izleyebiliyorsunuz. "Quick Boost" düğmesi ise ön-seçimli uygulama ve işlemleri otomatik olarak kapatarak sistem kaynaklarında yer açıyor.
Tools sayfasındaki araçlardan Cache Cleaner, her uygulamanın kullandığı geçici dosyaları gösterirken, Batch Uninstall uygulamaları bir listeden seçerek silmenize izin veriyor. Her kaldırma işlemini onaylamanız gerekiyor.
App 2 SD
App 2 SD, yüklü uygulamalarınızı inceliyor ve SD kartınıza rahatlıkla taşınabilecek olanları, zaten SD kartta olanları ve taşınamayacak olanları size listeliyor. Uygulama, taşınması mümkün olan tüm uygulamaları SD karta aktarmanıza yardımcı oluyor. Bu sayede dahili depolama alanınızda yer kazanmanız mümkün hale geliyor. 

CPU Tuner
CPU Tuner, JuiceDefender'a benziyor ancak sadece root'lu cihazlarda çalışıyor ve biraz daha detaylı. Uygulama, CPU hızını, veri bağlantılarını ve eşitlemeyi yöneterek pil ömrünü uzatıyor ve performansı artırıyor. Belirli pil seviyeleri, ekran kilidi, konuşma, AC gücü, pil sıcaklığı için tetikleyiciler oluşturarak ayarların otomatik olarak devreye girmesini sağlayabilirsiniz. 
Gemini App Manager
Gemini App Manager, çalışan ve yüklü uygulamaları yönetmenize yardımcı oluyor. Uygulama, root'lu bir cihaza ihtiyaç duymasa da root'lu cihazlarda daha güçlü işlevlere sahip oluyor.
Gemini App Manager ile root'lu cihazlarda uygulamaları dahili depolama ve SD kart arasında taşıyabiliyorsunuz. Unintsall işlevi ise root'lu cihazlarda uygulamaları toplu olarak, soru sorulmadan kaldırmanıza izin veriyor.

Memory Booster
Memory Booster, gereksiz olan tüm açık uygulamaları kapatıyor. Android Assistant'ta olduğu gibi ister kapatılacak uygulamaların otomatik olarak seçilmesini, ister elle seçmeyi tercih edebilirsiniz. Uygulamanın sunduğu ek özellik ise istediğiniz kullanıcı veya sistem uygulamasını beyaz listeye ekleyerek, yanlışlıkla kapatmanıza izin vermemesi.
SD Speed Increase
Sadece root'lu cihazlarda çalışan SD Speed Increase, SD kartınızın varsayılan önbellek boyutunu artırarak SD kart transfer hızlarını yükseltmeye çalışıyor. 
Uygulamayı açtıktan sonra daha yüksek bir önbellek boyutu seçmeniz yeterli. Geliştiricinin de belirttiği gibi uygulama her cihazda çalışmayabiliyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder