22 Kasım 2011 Salı

Yandex, Türkiye’yi 3D yapıyor


Popüler arama motoru Google’a rakip olarak gösterilen Yandex arama motoru Türkiye’de önemli atılımlar yapmaya devam ediyor. Yandex, geliştirilmiş arama seçenekleri sunmasının yanında şimdi de 3D şehir panaroma haritası ile karşımıza çıkıyor.
Yandex, Rusya’ya iat özel bir arama motoru olarak Türkiye’ye giriş yaptı ve ülkemizde kullanılmaya başlanmasının ardından oldukça önemli gelişmeler ile karşımıza çıkmaya başladı. Bunun yanında giderek büyüme gerçekleştirenYandex, birçok kullanıcı tarafından da tercih edilir oldu. Ünlü arama motorunun birçok konuda atılımlar yaptığından bahsetmiştik.Yandex’in şimdi ki atılımı ise Türkiye için 3D panaroma haritası olarak ön plana çıktı.
Bünyesinde yaptığı çalışmalar ile Türkiye’nin büyük illerinden başlayarak 3D harita özelliği ortaya koyan Yandex, bu özelliğini ilk olarak İstanbul ve Ankara için gerçekleştirdi. Şu an kullanıcılar, Yandex arama motorunun harita özelliğine giriş yaparak İstanbul ve Ankara üzerinde 3D görüntüleme yapabiliyor ve şehirlerin içerisinde dolaşarak her bölgeye 3D bakış atabiliyor.
Diğer yandan bu haberin asıl önemli tarafı ise Yandex’in yakın zaman içerisinde tüm Türkiye için 3D panaroma haritası meydana getireceği oluyor. Yani kısa bir zaman sonra tüm kullanıcılar Yandex arama motoru üzerinden istedikleri bir şehrin 3D görüntülerine ulaşabilecek ve tercih ettikleri şehrin her bölgesini 3D olarak görebilecekler.
Tüm Türkiye’nin 3D görüntüleme haritasında yer alacağı bu özelliğin tam olarak ne zaman tamamlanacağı bilinmiyor. Ancak Google’a karşı Yandex’in oldukça önemli bir yol kat ettiğini söyleyebiliriz.
Yandex, Türkiye’de ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha gösterdi. Bakalım ilerleyen zamanlarda Yandex arama motorundan başka neler göreceğiz?
Siz de hemen Yandex arama motoruna girin, İstanbul ve Ankara içerisinde dolaşarak şehirleri keşfetme şansı yakalayın. Karşınıza çıkan görüntülerden hoşnut kalacağınızı umuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder